Bron: Nieuwsblad Transport 12 november 2009

Mercurius introduceert Transferium

Rederij Mercurius heeft donderdagmiddag het innovatieve containerkraanschip Transferium in bedrijf genomen. Het schip is bedoeld om de wegen te ontlasten en om een milieuvriendelijk alternatief te bieden voor het vrachtvervoer in de havenregio.

< lees meer >

 

Bron: Nieuwsblad De Binnenvaartkrant 12 november 2009

Tweede kraanschip voor Mercurius

Een gedurfde naam voor een kraanschip dat op stroom containers kan overslaan: de Mercurius Transferium. Het Havenbedrijf Rotterdam – waar de naam containertransferium is ‘verzonnen’ – kon vanuit het World Port Centre op de Wilhelminapier toekijken hoe dit Transferium alvast werd gedoopt.

< lees meer >

 

Bron: Nieuwsblad De Binnenvaartkrant 11 september 2009

Transferium vaarklaar in Novi Sad opgeleverd

Scheepswerf Begej in het Servische Zrenjanin realiseerde het containerkraanschip Transferium in opdracht van de partners Henk en Rolf Teekman en Mercurius Scheepvaart.

< lees meer >

 

Bron: Nieuwsblad De Schuttevaer 2 september 2009

Servische werf bouwt binnenvaartkraanschip Transferium volledig af

Staatssecretaris Jelena Marjanovic van het Servische Ministerie van Economische Zaken heeft vrijdag 28 augustus in het Servische Sremski Karlovci het nieuwe binnenvaartkraanschip Transferium gedoopt. Een dag eerder maakte het schip onder toeziend oog van diverse Nederlandse toeleveranciers en Lloyd's Register een succesvolle proefvaart op de Donau.

< lees meer >

 

Bron: Nieuwsblad Transport 15 mei 2009

Bak onstabiel : Containers in het water 

< lees meer >

 

Bron: Nieuwsblad Transport 7 maart 2008

Mercurius test drijvend containertransferium 

< lees meer >